Нова хвиля мобілізації в Росії дуже ймовірна — думка

Ілюстративне фото: daily.dialog.ua

Сьогодні в Росії проходить підготовча робота до нової хвилі мобілізації. Оскільки російська армія відчуває проблеми з особовим складом, нова хвиля мобілізації дуже ймовірна. Про це сьогодні, 21 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив заступник головного редактора російського видання “Верстка” Олексій Левченко.

За його словами, частина раніше мобілізованих росіян уже вибула, частина насилу продовжує або утримувати лінію фронту, або проводити не дуже успішні атаки.

“Звичайно, російським військовим хотілося б більше людських ресурсів, тому в перспективі нова хвиля мобілізації дуже ймовірна. Але з огляду на проблеми, які були восени, російські військкомати намагаються зробити серйозну підготовчу роботу. Для цього вони розсилають повістки, кличуть людей прийти, щось там уточнити, і попутно намагаються їх завербувати добровольцями, контрактниками”, — розповів Левченко.

Він зазначив, що, за деякими даними, за весну мають зібрати не одну сотню тисяч добровольців.

“Тобто спочатку планується набрати добровольців, і якщо ця історія не вдасться, а скоріш за все, вона не вдасться, тому що всі, хто добровольцями хотів піти, вони вже й так пішли, то тоді почнеться нова хвиля мобілізації вже повноцінна”, — вважає заступник головного редактора “Верстки”.

Також, повідомив Левченко, ПВК “Вагнер” зазнали серйозних втрат у боях за Бахмут.

“Там катастрофічні втрати, там дуже серйозна нестача особового складу, з одного боку. З іншого боку, Пригожину де-факто заборонили вербувати нових ув’язнених у колоніях, і в нього є проблема з набором людей”, — зазначив він.

Левченко звернув увагу, що Пригожин відкрив у 142 містах нові центри з вербування і складає конкуренцію військкоматам.

Читайте також: Спочатку повістка, а потім диплом: як у Росії набирають нових мобілізованих на війну в Україну (ВІДЕО)

Прямий ефір