50 генераторів і 45 трансформаторів: першу партію обладнання від Азербайджану доставили в Україну

Допомога від Азербайджану. Фото: mev.gov.ua

В Україну з Азербайджану доставили вантаж енергетичного обладнання, генератори та трансформатори, для підтримки енергетичного сектору зокрема в регіонах, які найбільше постраждали від російських атак. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на пресслужбу Міністерства енергетики України.

“Перша партія обладнання з Азербайджану вагою понад 52 тонни складається з 45 силових трансформаторів та 5 електростанцій резервного живлення різної потужності. Найближчим часом планується відправлення другої партії”, — повідомили у пресслужбі міністерства.

Зазначається, що отримане обладнання буде передано операторам системи розподілу Миколаївської, Сумської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Чернігівської областей і генерувальним компаніям.

“Дякуємо нашим азербайджанським друзям і особисто міністру енергетики Парвізу Шахбазову за швидку реакцію на наше прохання і допомогу енергетичному сектору України в ці складні часи. Отримане електрообладнання буде передано в регіони, які найбільше постраждали від російських атак”, — наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Загалом надана ЗАТ “Азеренерджі” допомога складається з 45 силових трансформаторів та 50 генераторів вартістю понад 800 тис. дол.

Допомога від Азербайджану. Фото: mev.gov.ua

Читайте також: Ремонт електромереж, відключення світла та допомога Заходу: як триває відновлення енергосистеми України

Прямий ефір