Кремлю катастрофічно потрібне перемир’я, — Жданов про проблеми в армії РФ

Олег Жданов. Скріншот: uatv.ua

Кремлю катастрофічно потрібне припинення вогню, оскільки кількість втрат перевищує можливості їхнього поповнення. Армія РФ стрімко зменшуватиметься. Таку думку сьогодні, 5 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт Олег Жданов.

“Знаєте, ситуацію в Кремлі я б на сьогодні порівняв, як пам’ятаєте у фільмі “Кін-дза-дза!”: “А де ваше начальство? А начальство на іншій планеті”. Так ось, Кремль на іншій планеті. Кремлю катастрофічно потрібне перемир’я, потрібне припинення вогню, тому що кількість втрат на сьогодні перевищує можливості постачання ресурсів щодо їхнього поповнення, і ця різниця чим далі, тим зростатиме більше”, — сказав він.

А це означає, як пояснив експерт, що армія зменшуватиметься на території України, а якщо вона зменшуватиметься, вона втрачатиме боєздатність, втрати збільшуватимуться. Чаша військового успіху переміщується в українську сторону, Кремлю настав час зрозуміти, що вони більше не можуть ставити жодних умов.

“І ми проводитимемо контрнаступальні дії на тих ділянках, де буде зниження боєздатності російських військ. Саме тому Пєсков (Дмитро Пєсков — прессекретар президента РФ, — ред.) сьогодні і говорить з усіх рупорів про те, що Росія готова до перемовин, але не на ультиматуми, а обговорювати умови Російської Федерації. Тобто, навіть тут не можуть зрозуміти, що вони вже не в тому становищі, коли вони могли б ставити будь-які умови. І ситуація складається таким чином, що тепер нам категорично невигідно йти на жодні перемовні процеси, тому що чаша терезів переважується в наш бік військового успіху в цій війні”, — додав Жданов.

Крім того, за словами експерта, якщо війна затягуватиметься, то ще можуть з’явитися такі критерії, які призводитимуть до невдоволення військових РФ. Настають холоди, армію треба переодягати, але ситуація із забезпеченням у російській армії критична.

“Може виникнути критерій забезпечення. Річ у тому, що настають холоди, і зараз терміново треба буде перевдягати в зимову форму одягу, а до речі деякі підрозділи російської армії досі воюють у зимовій формі одягу ще від лютого поточного року. Це буде просто снігова куля, яка вже котиться з гори, яка має в основі своїй фінансову та моральну складові, бо вони прийшли сюди як визволителі, як їм сказали, а в результаті виходить, що вони окупанти та вбивці. І ця куля з кожним днем ​​наростатиме, і в якийсь момент почне тиснути, умовно, тиснути на російське командування, яке не зможе впоратися з дисципліною в самих військах”, — резюмував Олег Жданов.

Читайте також: Катастрофічні втрати в Україні відкинули армію РФ на десятиліття назад, — військово-політичний оглядач

Нагадаємо, раніше Жданов розповів, що Російська Федерація абсолютно не зважає на втрати особового складу своєї армії, яких вона зазнає в Україні. На підтвердження своїх слів він навів два приклади.

Прямий ефір