Російська пропаганда у США та Європі намагається посіяти хаос і відвернути увагу від світових проблем, — Цимбалюк

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Російська пропаганда в США і Європі використовує резонансні теми та тисне на проблеми. Таким чином, у США багато спекуляцій на тему виборів, а в Європі — на тему економічних проблем. Але головні цілі проросійських ЗМІ на Заході — це посіяти хаос і відвернути від глобальних світових проблем. Про це сьогодні, 20 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів журналіст і блогер Роман Цимбалюк.

“У будь-якій країні завжди багато проблем. Якщо ми говоримо про США, то найрезонансніша тема — це вибори. Для них найкращий союзник і бажаний результат — це хаос, щоб США зайнялися собою і не звертали уваги на проблеми у світі, особливо на війну Росії проти України”, — розповів він.

Кремль не тільки зачіпає резонансні теми, а й створює їх, підкреслив журналіст.

“У Європі діяльність російської пропаганди спрямована на ослаблення європейської єдності. Головний важіль тиску — економічні складнощі. Люди завжди хочуть жити краще, ніж вони живуть. Можна додати ще міграційну проблему. З одного боку, пропаганда говорить, що уряди дуже погані, а з іншого боку Кремль працює на те, щоб створити ці проблеми”, — резюмував він.

Читайте також: Пропагандисти РФ ніколи не приховували, що їхня мета за кордоном — це ослаблення і руйнування держав, — Цимбалюк

Прямий ефір