Харків, Херсон та Нікопольський район постраждали від російських ударів — є загиблі та постраждалі (ФОТО)

Наслідки російського авіаудару в Харкові. Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Четверо рятувальників та троє цивільних постраждали сьогодні, 17 вересня, під час російського авіаудару по Харкову. Від поранень, отриманих внаслідок скидання вибухівки з безпілотника, в Херсоні помер чоловік похилого віку, кілька людей отримали поранення. По Нікопольському району Дніпропетровської області російські окупанти сьогодні сім разів завдавали ударів, повідомляє FREEДОМ.

Харків був атакований керованими авіабомбами. Усього було зафіксовано три вибухи в одному із районів міста. Один з ударів припав по лісосмузі, де рятувальники в момент атаки ліквідували пожежу, яка виникла напередодні. На місці трагедії слідчі обласної прокуратури знайшли уламки модуля боєприпасу, що планує. Рятувальники, які опинилися в епіцентрі удару, отримали тяжкі травми, постраждалих доставили до медустанов міста.

“Осередок удару припав саме до лісу, де працювали рятувальники, четверо наших співробітників постраждали, троє з них — у тяжкому стані, всі перебувають у лікарні. Важко сказати, але все вказує на те, що противник завдав удару саме за місцем, де працювали наші рятувальники”, — заявив речник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Євген Василенко.

Спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив, що всі три удари російська авіація завдала по Київському району Харкова.

“Співробітники ДСНС знаходилися досить близько, через що вони були вражені уламками боєприпасів. Розліт уламків боєприпасів ФАБ — близько 200 м. Вони були в місці поразки цими уламками та отримали досить серйозні поранення, у двох з них травматична ампутація кінцівок, в одного — пальців, в іншого поранення серйозні — ніг і рук”, — прокоментував він стан постраждалих.

За даними голови Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка, внаслідок атаки по Херсону в лікарні помер 63-річний чоловік. Ще у двох жінок — вибухові травми та множинні осколкові поранення.

Напередодні вночі армія РФ атакувала КАБами та дронами-камікадзе дев’ять населених пунктів Херсонської області та сам Херсон, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Двоє людей загинули, з них — одна дитина, також троє мешканців отримали поранення. Росіяни поцілили по будівлі цивільної інфраструктури та житлових кварталах, зруйновано шість приватних будинків. Також у Бериславському районі знищено Пункт незламності.

По Нікопольському району, за словами голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака, російські військові били з важкої артилерії та атакували дронами-камікадзе, а на один із населених пунктів скинули боєприпас із БпЛА. Внаслідок атак пошкоджено адмінбудівлю та господарську споруду. Обійшлося без постраждалих.

Читайте також: РФ вдарила дронами по критичній інфраструктурі Сум, обстрілювала Харківщину та Херсонщину — що відомо

Раніше повідомлялося, що внаслідок російського удару 17 вересня по Харкову постраждали шестеро людей.

Прямий ефір