Українські військові відбили атаки росіян в районах 17 населених пунктів — ситуація на фронті від Генштабу ЗСУ

Ілюстративне фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Понад 20 населених пунктів України впродовж доби зазнали ударів від російських окупантів. Армія РФ завдала сім ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснила близько 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ

Для ударів по українських містах протягом росіяни використали сім безпілотних літальних апаратів іранського виробництва Shahed-136. Три з них вдалося збити, а чотири досягли Запоріжжя та Миколаєва.

Також противник активно залучає БПЛА різних типів для ведення розвідки та завдання ударів. Минулої доби українські військові на різних напрямках збили також п’ять дронів “Орлан-10”.  

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів у районах 17 населених пунктів. ЗСУ вдалося знищити ще одну понтонну переправу.

Крім того, підтверджено інформацію про знищення складів з боєприпасами росіян 5 жовтня поточного року поблизу населеного пункту Кінські Роздори (Запорізька область).

Підрозділи військ РФ продовжують зазнавати втрат. У районах населених пунктів Пологи та Токмак Запорізької області внаслідок обстрілів підрозділами Сил оборони районів скупчення живої сили противника, ворог втратив близько 85 осіб пораненими. Інформація про загиблих уточнюється, йдеться у ранковому зведення Генштабу ЗСУ.

У Луганській області до місцевої лікарні у Новосвітлівці доправлено близько 300 поранених осіб з-поміж ув’язнених, які погодилися воювати на території Україні.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 30 ударів. Підтверджено ураження 24 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили два російських гелікоптери.

Ракетні війська й артилерія за минулу добу уразили два пункти управління, один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два райони вогневих позицій артилерії, радіолокаційну станцію та комплекс радіоелектронної боротьби противника.

Щоб надалі підтримувати збройну агресію проти України, у Російській Федерації триває мобілізація.

“Місцеві органи влади деяких районів намагаються виконати її план завдяки безробітним чоловікам призовного віку, і таким чином розв’язати внутрішню проблему”, — поінформували у Генштабі ЗСУ.

Читайте ткож: Важкі бої на півдні та сході: карта війни на 7 жовтня (ВІДЕО)

Прямий ефір