Японія з 2 серпня зняла заборону на експорт м’яса птиці та яєць з України, яка вводилася в грудні минулого року у зв’язку з поширенням в Україні патогенного грипу птиці.
Про це пише UA із посиланням на сайт Міністерства закордонних справ.
Відповідне рішення Міністерство сільського господарства, лісництва та рибальства Японії ухвалило за результатами раундів переговорів із дипломатами МЗС України та Держпродспоживслужбою.
Українська сторона детально поінформувала японських партнерів про заходи з боротьби зі спалахами захворювання.
“Ми не лише створюємо нові можливості експорту для українських компаній, але і відновлюємо доступ на іноземні ринки, які з тих чи інших причин закривалися. Такі рішення про закриття зазвичай ухвалюються швидко, а на те, щоб переконати партнерів відкрити ринок заново, потрібні тривалі зусилля. Я радий, що нам вдалося переконати японських партнерів у безпечності українських продуктів, і українські компанії віднині знову можуть експортувати свою продукцію”, – прокоментував очільник МЗС Дмитро Кулеба.
Раніше Україна та Туреччина погодили сертифікат для експорту молочних продуктів.
Читайте також: Ліберія відкрила ринок для українських виробників м’яса птиці, – МЗС