У Росії провайдерам заборонили прискорювати завантаження YouTube

Ілюстративне фото: pixabay.com

Роскомнадзор вимагає від провайдерів негайно припинити самостійно прискорювати завантаження відеохостингу YouTube. Відповідний лист опублікувало російське інтернет-видання Sotavision, стверджуючи, що отримало його від співробітника “Транстелекома”, повідомляє FREEДОМ.

Згідно з документом, оператори мають відмовитися від спотворення, фрагментації та підміни інтернет-трафіку для того, щоб обмежувати доступ до інформаційних ресурсів. У такий спосіб Роскомнагляд відреагував на новини про спроби провайдерів своїми силами прискорювати уповільнений у Росії YouTube для своїх клієнтів.

Зазначимо, напередодні російські ЗМІ повідомили, що провайдери інтернету в РФ почали самостійно прискорювати YouTube. Уже зафіксовано десятки таких випадків, а два оператори відкрито заявили, що YouTube для їхніх абонентів працює без додаткових налаштувань з боку користувача. З’ясувалося, що деякі провайдери перенаправляють трафік користувачів не на російські сервери Google, а на європейські. А там шлях абонента не сповільнюється обладнанням Роскомнагляду. Свої дії оператори пояснюють просто: офіційно YouTube у Російській Федерації не заблокований і не заборонений. Уповільнення сервера влада списала на нібито технічні особливості, але й про них провайдерів ніхто не інформував.

Читайте також: YouTube залишать, а Telegram можуть притиснути — прогноз Єловського про заборону сервісів у РФ

Нагадаємо, в Росії заблокували месенджер Signal. У Роскомнагляді заявили, що це нібито зумовлено необхідністю запобігти використанню застосунку в терористичних та екстремістських цілях.

Прямий ефір