Близько 100 боїв відбулося за добу на фронті в Україні — карта війни за 29 серпня (ВІДЕО)

Від початку доби на передовій відбулося вже 98 боїв. Найбільше російських штурмів — на Покровському напрямку. Про це сьогодні, 29 серпня, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України (ЗСУ), інформує FREEДОМ.

“Постійно доводиться ухвалювати нестандартні рішення для укріплення оборони та знищення противника, що наступає. Найбільш інтенсивні бої точаться на східних околицях Гродівки, далі по рубежу Кам’яного Яру і Червоного Яру, безпосередньо в Новогродівці, нижче, в районі східної околиці Михайлівки, яка розташована перед Селидовим. Бої мають винятково жорсткий характер. Ворог кидає в бій усе, що може рухатися і наступати, намагаючись прорвати оборону наших військ. Наші бійці проявляють мужність і героїзм у боях із силами противника, що переважають. Пишаюся героїзмом наших воїнів”, — повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook.

На Лиманському напрямку українські війська успішно відбили російські штурми в районі Макіївки, Невського, Твердохлібового та Серебрянського лісництва Луганської області. Противник намагався наступати й в районі Торського Донецької області, а також Синьківки, Колесниківки, Степової Новоселівки та Вовчанська Харківської області.

У Вовчанську російські окупанти спробували доставити особовий склад у центральну частину міста, використавши по два танки та бронетранспортери, але відступили з втратами, повідомляють військові.

“На Харківському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Війська Росії не залишають спроб витіснити українських військових із займаних позицій. Сили оборони України адекватно реагують на дії противника та продовжують знищувати живу силу, озброєння та військову техніку російських окупантів”, — ідеться в повідомленні Оперативно-тактичного угруповання військ “Харків” у Telegram.

На Куп’янському напрямку українські захисники знищили укриття російських загарбників і склад боєприпасів. На Покровському бійці бригади “Червона Калина” ліквідували піхоту окупантів. А воїни бригади наступу “Помста” продемонстрували результати нічної роботи операторів БпЛА на Луганщині: пілоти знищили два польові склади, бронемашину, гармату, міномет і вантажівки російських окупантів.

Тим часом партизани розвідали розташування військової бази росіян на тимчасово окупованій території Запорізької області.

“Наш агент виявив замасковане розташування підрозділів 57-ї мотострілецької бригади збройних сил Російської Федерації в районі Розівки. На фото видно, що російські військові ховаються в покинутих цивільних будинках, завалених мотлохом для маскування. В одному з таких будинків розміщується до 15 військовослужбовців. Покинуті споруди також використовують для укриття техніки та боєприпасів. Але жодні спроби сховатися не врятують їх від неминучого удару. Ми передали всі дані в надійні руки для подальших дій”, — зауважили в партизанському русі “Атеш”.

Загальні втрати армії країни-агресора з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 612 тис. осіб. За добу було ліквідовано 1 200 російських солдатів, знищено три танки, 18 бронемашин, 27 артилерійських систем і десятки одиниць іншої техніки росіян.

Читайте також: Окупанти готуються до нових штурмів на Харківському напрямку — ймовірні причини активізації назвав аналітик

Прямий ефір