Кулеба зустрівся з Сікорським у Польщі — про що говорили

Дмитро Кулеба та Радослав Сикорський. Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 28 серпня відвідав із робочим візитом Польщу. На форумі в Ольштині він зустрівся зі своїм колегою Радославом Сікорським. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ України, інформує FREEДОМ.

Серед іншого, міністри обговорили можливості польської ППО перехоплювати зі своєї території російські ракети та безпілотники в українському повітряному просторі. Як зазначив Кулеба, найбільший виклик, з яким стикається Україна у боротьбі проти російської агресії — переконати союзників посилити підтримку Києва без огляду на реакцію Москви та загрози ескалації.

“Війна забирає багато ресурсів, грошей, зусиль, техніки. Але найбільші проблеми завжди починаються у головах людей. Із самого початку російського вторгнення найбільшою проблемою, з якою зіткнулася Україна, було те, що страх цієї ескалації домінував під час ухвалення рішень нашими союзниками. Ви можете цього не знати, але кожне прохання України про надання зброї нового типу спочатку зустрічало відмову. Якби страх перед ескалацією не був головним чинником, який впливав на рішення союзників, Україна зараз була б у кращому становищі й отримала б необхідне озброєння набагато раніше. Не бійтеся реакції Росії. Ми — не боїмося. Ми нічого не боїмося. Допоможіть нам. Дайте нам те, що нам потрібне. Ми переможемо у цій війні і потім читатимемо у підручниках історії, як ми разом ухвалювали рішення”, — заявив Дмитро Кулеба.

Завтра, 29 серпня, Кулеба візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС.

Читайте також: Чому РФ стурбована діяльністю України в Африці — підсумки турне Кулеби (ВІДЕО)

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що партнери України можуть ухвалити два рішення, щоб допомогти покласти край російському терору, при цьому жодна з них не призведе до ескалації. 

Прямий ефір