Британія та Німеччина обговорять велику економічну та оборонну угоду — що відомо

Флаг Великобритании на фоне Биг-Бена. Фото: gettyimages.com

Велику економічну та оборонну угоду обговорять Велика Британія та Німеччина. Як зазначив у межах візиту до Берліна прем’єр-міністр Сполученого Королівства Кір Стармер — документ дозволить створити небувалий рівень двосторонньої співпраці у військовій сфері, а також у торгівлі та енергетиці. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на Reuters.

Глава британського уряду також наголосив, що його візити до Німеччини, а також до Франції — це можливість перезавантажити відносини з Європою після виходу Великої Британії зі складу ЄС.

“Зростання — це головна місія мого уряду, і ми ясно розуміємо, що побудова відносин з нашими партнерами тут, у Німеччині, і по всій Європі, є життєво важливою для досягнення цієї місії. Саме ця наша угода є шансом, який у нас є. Ми також поглибимо співпрацю із загальних соціальних проблем, наприклад, у питанні нелегальної імміграції. І нарешті, в основі цього договору буде нова оборонна угода. Угода, яка ґрунтується на нашій і без того солідній оборонній співпраці, а також розширює ці відносини, щоб разом протистояти загрозам нестабільного світу”, — наголосив Кір Стармер.

“Ми хочемо швидше перевести наші стосунки на нову основу. Найближчими місяцями ми працюватимемо разом над договором, який відображатиме всю повноту наших відносин. Між Німеччиною та Великою Британією ніколи не було такої угоди. Ми також хочемо поглибити співпрацю між нашими двома урядами через урядові консультації, які ми проведемо найближчим часом”, — повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Читайте також: Україна просить Захід дати дозвіл на використання зброї партнерів для ударів углиб РФ — подробиці (ВІДЕО)

Нагадаємо, новим прем’єр-міністром Великої Британії став Кір Стармер. Це сталося після перемоги лейбористів на парламентських виборах — вперше за 14 років.

Прямий ефір