Умєров взяв участь у Раді Україна — НАТО після масованих ракетних атак Росії — деталі

Рустем Умєров. Фото: mil.gov.ua

Сьогодні, 28 серпня, міністр оборони України Рустем Умєров взяв участь у засіданні Ради Україна — НАТО, скликаного за дорученням президента України Володимира Зеленського у зв’язку з масованим ракетним обстрілом з боку Росії. Про це повідомили у пресслужбі українського оборонного відомства, інформує FREEДОМ.

На засіданні міністр оборони України повідомив партнерам, що під час останньої масованої повітряної атаки Росія запустила понад 200 ракет та дронів, вбивши мирних жителів та зруйнувавши критичну інфраструктуру.

У цьому контексті учасники обговорили подальші плани щодо постачання систем протиповітряної оборони (ППО) та ракет, а також поточну ситуацію на фронті.

Міністр оборони подякував союзникам за їхню постійну підтримку та обіцяну допомогу.

“Дедалі більше союзників підтримують зняття обмежень на використання далекобійної зброї для самооборони України в межах міжнародного права”, — зазначив Рустем Умєров.

У пресслужбі Міноборони також повідомили, що Київ продовжує консультації, зокрема у двосторонніх форматах щодо створення щита ППО — так званого поясу безпеки над західними регіонами України.

Читайте також: П’ятеро людей загинули, 30 цивільних постраждали — наслідки масованої ракетно-дронової атаки РФ по Україні (ВІДЕО)

Як повідомлялося, 27 серпня, Україна відбила чергову масовану ракетно-дронову атаку з боку Росії. Агресор використовував різні типи ракет, включно з “Кинджалами”, “Іскандери”, Х-101, а також ударні дрони типу “Шахед”.

Прямий ефір