Спроба Лукашенка втягнути Білорусь у війну призведе до соціального вибуху, — Вячорка

Франак Вячорка. Фото: belsat.eu

Спроба самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка мобілізувати чи залучити білоруське суспільство у війну проти України може спричинити соціальний вибух. Про це сьогодні, 28 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив радник лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка.

“Я думаю, що зараз у білоруській армії є, по-перше, стійка консенсусна антивоєнна позиція. Я знаю, що багато білоруських військових стежать за успіхами української армії та просуванням у Курську. Вони стежать із натхненням — це заряджає та показує нікчемність російської армії. Також це демонструє мобілізованість та натхненність українців, що, власне, дуже важливо для самих білорусів”, — сказав він.

На його думку, якщо білоруський диктатор віддасть наказ чи спробує втягнути білоруське суспільство та армію у війну, це зруйнує його режим.

“Він (режим — ред.) зараз заштопаний скотчем і тримається на соплях. Якщо буде спроба мобілізації чи втягування військ у війну, це призведе до соціального вибуху, включаючи оточення самого Лукашенка, де думки про війну дуже різняться. Бо якщо диктатор і догоджає Путіну, то такого не скажеш про все його оточення. Багато людей там не хочуть здавати Білорусь Росії та бачити її частиною Російської Федерації”, — акцентував Франак Вячорка.

Читайте також: Що відбувається на кордоні Білорусі та України — деталі (ВІДЕО)

Нагадаємо, 25 серпня в Міністерстві закордонних справ України заявили про зосередження значної кількості особового складу та техніки збройних сил Білорусі біля кордону з Україною під виглядом навчань, а також про присутність там колишніх “вагнерівців” і закликали не робити трагічних помилок під тиском Москви.

Прямий ефір