Мета Росії — повне знищення України, і масовані повітряні атаки це підтверджують, — Барієв

Ескендер Барієв. Фото: uacrisis.org

Росія продовжує політику повного знищення України та її народу, і масовані повітряні атаки тільки слугують тому підтвердженням. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив глава Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

“Насамперед, починаючи з окупації Криму, Росія ставить завдання не просто “повернути Крим”, як вони заявляли, а знищити Україну. Коли йдеться про знищення України, це порушення міжнародного права, порушення Статуту ООН, порушення суверенітету сусідньої держави. Це війна, і вона спрямована не тільки проти військовослужбовців, але й проти всього народу”, — сказав він.

Барієв наголосив, що Росія продовжує здійснювати геноцид українців.

“Те, що сьогодні робить Росія в Україні, — це продовження депортації, тобто незавершеного геноциду щодо кримськотатарського народу. Це також продовження політики Голодомору, коли намагалися знищити український народ ще за часів Радянського Союзу. Усе повторюється. Тому ми й говоримо, що те, що не засудили вчора, повторюється сьогодні”, — акцентував голова Кримськотатарського ресурсного центру.

За його словами, весь світ має знати, що цілеспрямована політика Росії зі знищення України триває, і масовані повітряні атаки слугують тому свідченням.

“І інформація, яка поширюється в [російських] пабліках, свідчить про те, що там із радістю говорять про нібито помсту за Курськ. Зараз вони радіють “прильотам” у Києві та інших великих містах України. Йдеться про те, що окупанти радіють, наприклад, “прильотам” у дитячу лікарню “Охматдит”. Ми бачимо, що вони радіють будь-якій атаці по мирних містах, будинках і соціально важливих об’єктах”, — акцентував Ескендер Барієв.

Читайте також: Лікарняний терор: як і навіщо Росія знищує медустанови в Україні

Як повідомлялося, сьогодні, 27 серпня, Україна відбила чергову масовану ракетно-дронову атаку з боку Росії. Агресор використовував різні типи ракет, включно з “Кинджалами”, “Іскандери”, Х-101, а також ударні дрони типу “Шахед”.

Прямий ефір