Український наступ у Курській області розвіяв міфи російської пропаганди, — Яхно

Місцеві жителі Суджі Курської області РФ. Фото: ukrinform.ua

Російській Федерації завжди було плювати на інтереси людей, на першому місці завжди стояли інтереси вертикалі влади. Багато міфів, які десятиліттями нав’язувалися російською пропагандою, були розвіяні. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказала політологиня Олеся Яхно.

Вона зазначила, що Україна не захоплює російські території, а веде оборонну війну, а український наступ у Курській області є елементом військової тактики.

“Ця війна, звичайно ж, загострила і гуманітарний аспект. І зараз, коли бойові дії тривають, зокрема й на території Росії, і російське населення має можливість оцінити ставлення і побачити, що таке українська армія, — це теж розвіює багато міфів російської пропаганди”, — сказала Яхно.

За її словами, Україна, ведучи оборонну війну, намагається розмежувати військову складову і гуманітарну складову.

“І, згідно із законодавством, ті території, які контролює інша держава, вона зобов’язана турбуватися зокрема й про цивільне населення. Я думаю, що багато міфів російської пропаганди розвалилися під час цієї війни, і українське перебування на російських територіях, так само як і багато міфів, які російська пропаганда може занулити й зануляє”, — упевнена політологиня.

Яхно звернула увагу, що весь цей пропагандистський набір штампів у РФ всіляко культивувався з 2014 року, а під час повномасштабного вторгнення досяг свого апогею.

“Але успішна для українських Збройних сил Курська операція спростувала всі штампи, які стосуються дегуманізації України, тому що видно, як ставиться українська влада, українські військові до жителів іншої країни, і як до них ставиться власна влада”, — додала вона.

Читайте також: “Нова нормальність”: як у Росії пояснюють події в Курській області (ВІДЕО)

Прямий ефір