Противнику не вдалося перенаситити ППО України під час останньої атаки, — речник УДА “Південь”

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Росія використовує складні тактики під час повітряних атак на Україну, включно з дронами й ракетами з індивідуальними маршрутами і тривалим часом польоту. Однак в останній атаці Сили української протиповітряної оборони (ППО) впоралися із загрозою. Про це сьогодні, 27 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“По-перше, ворог встиг підготуватися і, можливо, він буде й надалі і, напевно, сьогоднішня ніч це підтверджує, використовувати тактику “дрібних порізів”, тобто в певний період здійснювати такі менш масові удари, використовуючи ракети та “Шахеди”, — сказав він.

За такої тактики кожна ракета противника має індивідуальний алгоритм дій.

“Наприклад, якщо спочатку на Одесу з моря заходили “Шахеди”, а ракети пролітали транзитом, то потім ракети розгорталися і знову прямували на Одесу і Одеський район. Це тільки один приклад. А величезна кількість різних ракет, зокрема й “Шахедів”, — це спроба зламати нашу систему протиповітряної оборони, перенаситити її, щоб її ефективність була значно нижчою”, — пояснює речник УДА “Південь”.

Водночас Братчук наголосив, що попри зусилля ворога і влучання в енергетичну інфраструктуру в різних регіонах, атаку вдалося максимально відбити.

“Страшно уявити, що було б, якби вся ця маса ракет хоча б на 50% влучила в цілі, які ворог передбачав. Тому спроба зламати систему ППО, ймовірно, є головною в тактиці ворога. Заплутані маршрути… Ми бачимо, що “Шахеди” стали літати набагато більше, вони можуть перебувати в повітрі до 12,5 годин, а інколи й мінімум 7-8 годин. Це дійсно чинить тиск на ППО і відволікає її”, — резюмував Сергій Братчук.

Читайте також: Армія РФ завдала ракетного удару по готелю в Кривому Розі — що відомо (ФОТО)

Як повідомлялося, сьогодні, 27 серпня, Україна відбила чергову масовану ракетно-дронову атаку з боку Росії. Агресор використовував різні типи ракет, включно з “Кинджалами”, “Іскандери”, Х-101, а також ударні дрони типу “Шахед”.

Прямий ефір