Шмигаль заявив про плани провести на початку 2025 року переговори про членство України в ЄС

Прапори Євросоюзу та України. Фото: gettyimages.com

Київ планує вже на початку 2025 року розпочати більш предметні переговори про членство України в Європейському Союзі. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму “Україна 2024. Незалежність” сьогодні, 27 серпня, інформує FREEДОМ.

За його словами, країна має бути технічно готовою до вступу не тільки до Євросоюзу, але й до НАТО. А щоб домогтися міцного і справедливого миру, зробити це потрібно в найкоротші терміни.

“У нас є амбітні плани. Ми хочемо бути технічно готовими до вступу в ЄС і НАТО відразу ж після нашої перемоги. У нас є для цього команда, у нас є переговорні плани, інституційна спроможність, підтримка партнерів зробити все це швидко. Ми вважаємо, що вступ до ЄС має бути обов’язковою умовою справедливого миру. І за два з половиною роки Україна показала, що вона може долати навіть найскладніші перепони”, — заявив Денис Шмигаль.

Читайте також: Уже 25 договорів: кінцеву мету України щодо угод про гарантії безпеки назвав Єрмак

Нагадаємо, Денис Шмигаль під час форуму “Україна 2024. Незалежність” також заявив, що головними напрямами роботи українського уряду сьогодні є пошук коштів до держбюджету для оборони та підтримки країни в умовах війни, а також питання енергетики, особливо на тлі вчорашнього масованого російського обстрілу.

Прямий ефір