П’ятеро людей загинули, 30 цивільних постраждали — наслідки масованої ракетно-дронової атаки РФ по Україні (ВІДЕО)

Наслідки удару по Київщині. Фото: t.me/kyivoda

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України, внаслідок масованої російської атаки із застосуванням ракет та дронів загинули п’ятеро людей, ще 30 — отримали поранення. Пошкоджено 57 будинків та об’єктів інфраструктури в 15 областях України. Також росіяни атакували Київську гідроелектростанцію (ГЕС), але, за інформацією Київської обласної військової адміністрації, станція не зазнала критичних ушкоджень, повідомляє FREEДОМ.

“Приліт був сюди, і загинув мій брат”, — розповідає мешканка Новогупалівки Запорізької області Ольга Давидова та показує, куди Росія завдала удару.

У Запорізькій області внаслідок російського ракетного удару зруйновано понад десяток будинків. Одна людина поранена та загинув місцевий фермер, який отримав смертельне поранення.

“Такий вибух був! Мене від нього дуже трясло. А потім я побачила брата. Я його не впізнала. Його тіло було чорне від пилу. Він був невпізнанний, — згадує Ольга Давидова.

У Дніпропетровській області — також один загиблий — літній чоловік. Одного постраждалого рятувальники дістали з-під завалів будинку в дачному кооперативі. За даними Дніпропетровської обласної військової адміністрації, у регіоні російськими ударами зруйновано два приватні будинки та пошкоджено близько десяти.

“Нічого не лишилося. Такі ушкодження… Під нуль все. Усі дерева, весь урожай також знищено”, — розповідає власник зруйнованого будинку Ігор.

Київську область російські загарбники атакували ракетами та дронами з третьої години ночі. Пошкоджено два енергетичні об’єкти та 22 приватні будинки. Ще один повністю знищено. Як повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, троє людей отримали поранення.

“За інформацією оперативного зведення, у Києві також є один постраждалий. Уламки безпілотника впали в одному із районів столиці. Також пошкоджено автомобіль”, — повідомив речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов.

За даними ДСНС, внаслідок російської масованої атаки пошкоджено 57 будинків та об’єктів інфраструктури в 15 областях України. Армія країни-агресора застосувала різні види озброєння.

“Це був один із найбільших ударів — комбінований. Понад сто ракет різних типів та близько сотні “Шахедів”. І, як більшість попередніх російських ударів, цей такий самий підлий, націлений на критичну, цивільну інфраструктуру. Багато ушкоджень в енергетиці. Путін собі не зраджує, це хвора істота, яка всім уже давно зрозуміла. Але так само зрозуміло, що він може робити лише те, що світ дозволяє йому робити. Слабкість, недостатність рішень у відповідь живить терор. І кожен лідер, кожен наш партнер знає, які сильні рішення потрібні, щоб усю цю війну припинити, й припинити справедливо”, — відреагував на російську масовану атаку президент України Володимир Зеленський.

Україна та країни-члени Ради безпеки ООН скликають засідання Організації Об’єднаних Націй у зв’язку з черговою масованою атакою Росії на енергетичні та цивільні українські об’єкти. Як зазначив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, все сказане російськими терористами стане не лише частиною офіційного протоколу засідання, але й предметом розгляду майбутніх трибуналів над воєнними злочинцями на чолі із кремлівським диктатором. Засідання відбудеться 28 серпня.

Читайте також: Ми готуємо відповідь на терористичну атаку Росії по Україні, — Зеленський у 915 день війни

Прямий ефір