Черговий терористичний акт, який має резонанс у світі, — Маломуж про російський удар по Краматорську

Микола Маломуж. Фото: apostrophe.ua

Росія не обирає цілі, вона завдає ударів по житлових кварталах, лікарнях, школах, торгових центрах і, звичайно, по готелях, де перебувають як громадяни України, так й іноземці. З 2014 року Путін здійснює терористичні акти на території України, і такі удари є не що інше, як теракти, які мають на меті залякування. Таку думку сьогодні, 25 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

Він зауважив, що завдавши удару по готелю в Краматорську Донецької області, в якому були журналісти, Росія хотіла залякати світ, і знала, що це викличе великий резонанс.

“Росіяни вважають, що це буде резонанс від їхньої жорсткості та фактичних терористичних актів, щоб саме багато хто після цього боявся Росії, бачив, що у них ще є жорсткий потенціал. Тобто це один із заходів ведення реальної терористичної діяльності та психологічної війни”, — сказав Маломуж.

За його словами, у такий спосіб Росія намагається залякати іноземців, щоб вони не їхали до України.

“Путін давно використовував теракти в інших країнах і вдома, пам’ятаємо по Чечні та по інших регіонах. З 2014 року, а особливо з 2022-го він використав на території нашої держави і вбивство журналістів, і теракти, і масовані атаки по готелях, житлових кварталах, торгових центрах. Це черговий терористичний акт, який має резонанс у світі, але не так, як розраховував Путін, а як дуже тяжкий злочин, за який доведеться відповідати у міжнародних судах, — резюмував генерал армії.

Читайте також: Удар готелю в Краматорську є черговим терактом Росії, — Братчук

Нагадаємо, удару по готелю в Краматорську російські війська завдали в ніч проти 25 серпня. У Міністерстві закордонних справ України закликали світ засудити дії РФ. Пізніше стало відомо, що внаслідок атаки по готелю в Краматорську загинула одна людина, ще шестеро, зокрема іноземні журналісти, зазнали поранень.

Прямий ефір