Польща може замінити Росію у питаннях військової співпраці з Індією — думка Бордиловської

Нарендра Моді та Дональд Туск. Фото: gov.pl

На брифінгах перед візитами прем’єр-міністра Нарендра Моді до Польщі та України в Індії говорили, що у Варшаві обговорюватимуться різні питання двосторонньої співпраці, зокрема військово-технічної. Напередодні візиту прем’єр-міністра Індії до Варшави в індійському посольстві Польщі з’явився військовий аташе, якого раніше не було. Про це сьогодні, 25 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомила докторка політичних наук, завідувачка відділу нових викликів Національного інституту стратегічних досліджень Олена Бордиловська.

За її словами, між Варшавою та Нью-Делі велися переговори про те, де Польща могла б замінити Росію у контрактах щодо ремонту техніки радянського виробництва.

“Польща має такий досвід, і саме такі країни, як Польща, Чехія та Україна дуже цікавлять Індію у зв’язку з цим. Ну, зрозуміло, що Україні зараз дещо не до цього, а ось Польща, мабуть, йтиме на таке зближення. Це дуже важливо”, — сказала Бордиловська.

Вона зауважила, що у Польщі є велика індійська діаспора та багато спільних компаній.

“І в самій Індії близько 30 польських компаній, дуже різних — від косметики до будівництва. І цей візит був спрямований, зокрема, на посилення такого бізнес-співробітництва, залучення польських інвестицій”, — повідомила політологиня.

Також Бордиловська розповіла, що під час візиту Моді до Варшави було підписано угоду про те, що щороку 20 молодих людей із Польщі можуть приїжджати до Індії для проходження практики, вивчення мов тощо.

Читайте також: Чому візит Моді до Києва має історичне значення — розбір (ВІДЕО)

Нагадаємо, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідав Польщу 22 серпня напередодні візиту до України.

Прямий ефір