Латвія посилила контроль товарів із РФ і Білорусі

Прикордонний пункт пропуску. Фото: delfi.lv

Контроль товарів із Росії та Білорусі на прикордонних пунктах від сьогодні, 25 серпня, посилила Продовольчо-ветеринарна служба Латвії. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на балтійське видання Delfi.

Видання пише, що перевірки проводять із метою обмеження ризиків для здоров’я людей і тварин, а також, у разі генетично модифікованих організмів, для навколишнього середовища.

Також повідомляють, що Продовольчо-ветеринарна служба ухвалила рішення про посилення контролю за розпорядженням головного продовольчо-ветеринарного інспектора на основі оцінки результатів контролю за період із 1 квітня до 31 липня 2024 року. Результати засвідчили, що на контроль, як і раніше, продовжують надходити партії продовольства і кормів із РФ і Білорусі, водночас зберігаються побоювання щодо їхньої нешкідливості, особливо на початку нового сезону збирання врожаю.

Посилені заходи триватимуть до кінця лютого 2025 року.

Читайте також: Україна отримає нову партію безпілотників — 500 одиниць, — міністр оборони Латвії

Нагадаємо, балтійські країни остаточно від’єднаються від енергосистеми Росії та Білорусі з лютого наступного року. Йдеться про Литву, Латвію та Естонію.

Прямий ефір