Знеструмлення лінії електропередач ЗАЕС сталося внаслідок військової активності в регіоні, — МАГАТЕ

Прапор МАГАТЕ. Фото: iaea.org

Точна причина знеструмлення лінії електропередачі Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) 22 серпня невідома, проте вона пов’язана із військовою активністю у регіоні. Про це заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, повідомляє FREEДOM.

“Це дуже часте явище, коли найбільша в Європі атомна електростанція знову змушена покладатися лише на одне зовнішнє джерело електроенергії для підтримки своїх основних функцій ядерної безпеки. Це наголошує на вразливості цього великого об’єкта”, — заявив генеральний директор МАГАТЕ.

Читайте також: На Запорізькій АЕС рішення ухвалюють російські військові і це несе ризики, — Плачков

Нагадаємо, 22 серпня “Енергоатом” повідомив про те, що Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) знову перебуває на межі блекауту — російські окупанти пошкодили одну з двох ліній електропередач. “Укренерго” вдалося поновити надійність живлення Запорізької АЕС. Високовольтну повітряну лінію, яку пошкодили росіяни, було включено в роботу. Ремонтним бригадам довелося чекати на дозвіл військовослужбовців для того, щоб усунути пошкодження.

Прямий ефір