Світові лідери та посли привітали Україну з Днем Незалежності

Київ. Ілюстративне фото: ukrinform.ua

У День Незалежності України, сьогодні, 24 серпня, світові лідери звернулися до українців зі словами привітань на честь святкової дати, повідомляє FREEДОМ.

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер у соцмережі Х написав, що Лондон завжди буде на боці України.

“У ваш День Незалежності ми передаємо вам чітке послання: ми продовжимо підтримувати вас, тому що саме цього заслуговує народ України. Слава Україні”, — написав у соцмережі Х прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер.

У відеозверненні він додав, що Велика Британія підтримуватиме Україну стільки, скільки це буде необхідно, чого б це не коштувало — до перемоги, до справедливого і сталого миру.

“Українці як ніхто знають, що за свої цінності потрібно боротися. Українці вже 10 років протистоять російській агресії, захищаючи не тільки суверенітет і територіальну цілісність України, а й наші спільні європейські цінності. Від початку повномасштабної війни Україна та українці захищають свободу нас усіх. Свободу країни самостійно вирішувати за себе, свободу людей жити та вирішувати, ким вони є”, — сказала у зверненні пані посол ЄС в Україні Катаріна Метернова.

Також до привітань долучився міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

“Нехай ваша героїчна оборона ваших кордонів буде переможною. Польща пишається бути першою країною у світі, яка визнала вашу незалежність. Ми продовжимо вас підтримувати та очікуємо дня, коли привітаємо вас зі вступом до ЄС”, — зазначив він у соцмережі Х.

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що в День незалежності України святкується мужність і стійкість українського народу.

“Ваша боротьба за свободу — маяк надії для всіх, хто дорожить демократією. Молдова з вами, сьогодні та завжди”, — додала вона.

Читайте також: “Той, хто зичив нашій землі біди, отримає її у себе вдома”: Зеленський привітав українців із Днем Незалежності (ВІДЕО)

Нагадаємо, у День Незалежності України президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн звернулася до українців. Також Україну привітали лідери країн Балтії.

Прямий ефір