Усі хочуть побачити підписання Росією капітуляції перед Україною, наприклад, у Курську, — Братчук

Сергій Братчук. Фото: Facebook

Прорив у розумінні союзників щодо розширення військової допомоги здійснили Сили оборони України. Своїми діями українські захисники довели, що не існує горезвісних “червоних ліній” Москви. На цьому сьогодні, 24 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ акцентував речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Усіма своїми операціями Україна показала, що Україна не просто воїн, а воїн, який може йти вперед. Та ж оборонно-наступальна Курська операція ЗСУ на території РФ. Складно пригадати, щоб за останні десятки років у світових театрах воєнних дій армія діяла так, як діють ЗСУ. Ця рішучість, бажання боротися до перемоги сьогодні багатьох наших союзників підіймає на повний зріст, вони теж хочуть бути причетними до перемоги українського народу”, — сказав Братчук.

Західні союзники зрозуміли значущість інвестицій в Україну, у Збройні сили України, тому що це інвестиції у світову безпеку, не тільки в безпеку на Європейському континенті.

“Сьогодні всі цивілізовані країни розуміють: Україна виконує в тому числі бойове завдання інших держав. Ми намагаємося і зламаємо хребет цій “осі зла”, — підкреслив спікер.

Братчук зазначив, що своїми діями Україна переконала Захід, що жодних “червоних ліній” Москви не існує. І це також впливає на ухвалення рішення про виділення західної військової допомоги.

“Ми показали, що цих “червоних ліній” немає. Ми перемогли цей страх і в наших союзників. Ви подивіться, наскільки активно вони продовжують нам допомагати. Навколо нас — коаліція міцних, гідних держав, які, я не сумніваюся, допомагатимуть і далі. Україна сьогодні створює фундамент нової системи світової безпеки. Усі люди втомилися від війни, від війн, і це зрозуміло. Але сьогодні Україна показує, що ми зробимо все для того, щоб світовий порядок був з миром. Щоб світовий порядок працював для людей і на людей. І союзники на це реагують, і для багатьох “червоні лінії” потихеньку зникають. Допомога буде, і я впевнений, що вона буде прискорена. І всі хочуть побачити, як Росія підписує капітуляцію перед Україною, наприклад, у місті Курську”, — резюмував Сергій Братчук.

Читайте також: Попри перевагу ворога: головне досягнення Сил оборони України назвав Братчук

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає 33-тю річницю своєї незалежності. Напередодні, 23 серпня, президент США Джо Байден анонсував новий пакет військової допомоги Україні.

Прямий ефір