Повний захист російських об’єктів від атак дронів неможливий, — командир спецпідрозділу “Білий орел”

Український захисник. Фото: navy.mil.gov.ua

Повний захист об’єктів від атак дронів є вкрай складним завданням. Для цього потрібна комплексна і дорога система протиповітряної оборони (ППО), і жодна країна не здатна повністю забезпечити такий захист. Про це сьогодні, 23 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив командир спецпідрозділу ударних дронів “Білий орел”, голова правління Альянсу “Нова енергія України”, розробник БпЛА Валерій Боровик.

“Дивіться, об’єктова охорона кожного енергетичного, військового і стратегічного об’єкта, заводів тощо фізично неможлива, тому що потрібно дуже багато систем ППО. Бажано, щоб вони не були супердорогими, як у противника, так і в нас”, — сказав він.

Як він зазначив, системи ППО повинні захищати сектор об’єкта від його кордонів і вглиб території.

“Не можна стверджувати, що система перехопить усі дрони, оскільки їх потрібно відстежувати, детектувати, супроводжувати і направляти ракети або інші засоби для знищення. Це дуже складно”, — наголосив Боровик.

За його словами, жодна країна у світі не зможе повністю захистити всі свої об’єкти від масованої атаки дронами.

“Так, повторні атаки відбуваються тоді, коли ти вже виявив і розумієш, де розташовані системи ППО, як їх обходити або знищувати. Друга хвиля атакує об’єкти, розташовані в глибині території. Усе залежить від важливості об’єкта, можливості його атаки та наявності інформації про ППО противника. Ці методи використовуються як проти нас, так і нами. Ми просто іноді діємо хитріше і розумніше. Ефективність таких дій підтверджується статистикою ураження об’єктів на території противника”, — резюмував Валерій Боровик.

Читайте також: Військові літаки РФ падають і горять на базах: удари ЗСУ по аеродромах противника оцінили експерти

Як повідомлялося, десятки резервуарів на нафтосховищі в Пролетарську Ростовської області горять уже шостий день після атаки дронів 18 серпня.

Прямий ефір