У Росії немає олігархів, які могли б вплинути на Путіна, — російський опозиціонер

Дмитро Гудков. Фото: Facebook

Наразі в Росії немає олігархів, які б могли вплинути на якісь політичні рішення Путіна. Про це сьогодні, 23 серпня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів російський опозиційний політик Дмитро Гудков.

“Звичайно, в Росії є люди, які незадоволені якимись політичними рішеннями російського диктатора Путіна. Навіть якщо взяти ставлення до так званої СВО. Водночас ті, хто незадоволений, ніяк не можуть вплинути на рішення Путіна”, — зазначив політик.

Він додав, що нині у Росії немає олігархів, які б мали якийсь політичний вплив на російського диктатора.

“Потрібно розуміти, що в Росії немає олігархів. Адже олігархи — це не просто багаті люди, а багаті люди з політичним впливом. А зараз таких людей серед тих, кого ми звикли називати олігархами, в Росії немає. Можливо, пару прізвищ типу Ковальчук, Ротенберг. Але навіть Ковальчук, який нібито має якийсь вплив на Путіна, політичного впливу якраз і не має. Усі інші — це просто власники активів”, — зазначив гість ефіру.

Він також зазначив, що ситуація в Курській області, де Збройні сили України успішно проводять свою військову операцію, досить сильно підірвала імідж російського диктатора.

“Я вважаю, що чим довше Путін не зможе розв’язувати проблему всередині Росії, чим довше російські території будуть під управлінням України, тим слабкіше ставатиме вплив Путіна в самій Росії. І серед політичних еліт, і серед простих громадян. Насправді утримати вплив серед громадян для Путіна зараз навіть важливіше. Тому що коли в елітах буде відчуття, що Путін більше не є людиною, яку більшість громадян підтримує, вони замисляться про те, що його потрібно поміняти на когось більш популярного”, — резюмував Дмитро Гудков.

Читайте також: Операція ЗСУ в Курській області завдала іміджевих втрат Путіну — думка

Прямий ефір