Бойові зіткнення не припиняються на жодній ділянці фронту — карта війни за 23 серпня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот відео: uatv.ua

Від початку доби на фронті відбулося вже 79 бойових зіткнень. Найактивніше противник діє на Покровському та Курахівському напрямках. Про це повідомляють у зведенні Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), інформує FREEДOM.

Бойові зіткнення не припиняються на жодній ділянці фронту. Українські захисники гідно тримають оборону і відбивають атаки противника.

Найгарячіша ділянка фронту — Покровський напрямок. Російські окупанти штурмують позиції українських військових у районах Воздвиженки, Калинового, Новогродівки, Пташиного та Зеленого Поля.

Не проста ситуація і на Курахівському напрямку. Бої тривають поблизу Костянтинівки, Георгіївки, Красногорівки та Карлівки.

На Куп’янському напрямку загарбники штурмують позиції українських воїнів поблизу Петропавлівки, Курилівки та Синьківки.

Крім українських територій, армія РФ б’є з авіації по Курській області. Російські літаки вже скинули 20 КАБів.

Росія тисне на позиції ЗСУ в Харківській області, не зважаючи на потребу оборони Курської області. Про це заявив речник Оперативно-тактичного угруповання “Харків”»” Віталій Саранцев. За його словами, хоча на окремих ділянках спостерігається зменшення активності противника, але це не означає, що він звідти пішов.

Тим часом після контратаки в Харківській області Третя окрема штурмова бригада проводить стабілізаційні дії. Бійці змогли закріпитися. Про це повідомив пресофіцер бригади Олександр Бородін. За його словами, російські окупанти намагаються відновити частину позицій і побудувати нову лінію оборони. Але навіть маючи великі резерви, вони можуть бути неефективні через ураження логістики. Знищення сил і засобів, а також порушення планів противника буває важливішим успіхом, ніж звільнення територій.

“Дуже важливий елемент, який використовують російські окупанти, — це перекидання підрозділів з однієї ділянки фронту на іншу. Їм важливо демонструвати свою мобільність… але це тільки лише демонстрація”, — прокоментував експерт з питань національної безпеки, військовослужбовець ЗСУ Іван Варченко.

Керченську поромну переправу закрили через атаку на пором у порту “Кавказ” напередодні ввечері. Вона не працюватиме, поки ліквідовуються наслідки удару, повідомляє місцева влада. Тим часом у мережі з’явилися супутникові знімки пошкодженого порту. На кадрах видно знищений пором і кілька невеликих суден, що стоять неподалік. Пошкоджено також інфраструктуру, зокрема залізничне полотно, що веде до води. А знищення самого порома “Конро Трейдер” підтвердили у Військово-морських силах України.

“Цей пором є одним із важливих ланцюгів російської військової логістики для забезпечення окупаційних сил. Насамперед паливно-мастильними матеріалами, але, крім того, він перевозив і озброєння. Це цілком легітимна мета і, відповідно, знищення порома має зменшити потенціал спроможностей нашого ворога на тих локаціях, де він веде активні бойові дії”, — зазначив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук у коментарі “Радіо Свобода”.

“Удари по порому Кавказ, по нафтобазі та нафтосховищу в Ростовській області та по інших… вони звичайно створюють дефіцит на півдні Росії. Безслідно це не пройде. Війська Росії ще більше завантажаться в Україні, стануть менш мобільними та менш ефективними”, — додав Іван Варченко.

Прихована лінія оборони ФСБ у Криму. Партизани розвідали, що поруч із військовою частиною прикордонної служби ФСБ у селищі Приютне розгортають лінію оборони. Про це повідомляє рух опору “Атеш” у Telеgram. Також було виявлено спостережні пости, кулеметні точки та траншеї для оборони. В “Атеш” зазначають, що блокпост розташований біля пляжу, де контролюються всі переміщення цивільного населення і туристів.

1 190 російських солдатів ліквідували Сили оборони України за минулу добу. Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну втрати армії загарбників перевищили 605 тисяч. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. За добу українські військові знищили чотири російські танки, 32 бойові броньовані машини та 45 артилерійських систем

Читайте також: “Наступали на переважаючого ворога і перемогли”: ЗСУ просуваються в Харківській області

Прямий ефір