Інтенсивність бомбардувань КАБами знизиться, — Криволап про результати атаки по аеродрому “Маринівка”

Керовані авіабомби. Фото: wikipedia.org/Allocer

Напередодні далекобійними дронами було атаковано російський військовий аеродром “Маринівка” у Волгоградській області. Щонайменше один Су-34 було знищено, і ще один, імовірно, зазнав пошкоджень. Результати атаки попередні, але вона, безумовно, вплине на здатність країни-агресора завдавати ударів КАБами. Таку думку сьогодні, 23 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив авіаційний експерт Костянтин Криволап.

“Не знаю, хто з цих російських ідіотів буде покараний за літаки, які вишукували для розстрілу. Але дійсно, результати мають бути значними. При такій розстановці цілком можливе ураження навіть 10 літаків, якщо склад БК знаходиться на відстані 300-350 метрів”, — сказав він.

Як він зазначив, під час детонації подібних складів із боєкомплектами відбувається розкид у радіусі 1,5-2 кілометри.

“Тому всі літаки, які перебувають у цій зоні, не можуть бути захищені. Ці легкомонтовані ангари захищають від дощу, сонця. Вони зручні для маскувальних заходів, але відрізняються від маскувальних сіток тільки тим, що їхнє покриття не пропускає воду”, — пояснює Криволап.

Експерт наголосив, що, попри використання ангарів, вони все ж таки не допомогли росіянам захистити бойові літаки від уламків боєприпасів і безпілотників.

“Почекаємо, коли стане зрозуміліше, скільки всього було знищено. Ми побачимо це і за атаками Су-34 по лінії бойового зіткнення, а також за тим, скільки КАБів вони зможуть доставляти, оскільки у них фактично немає місць для базування. [Аеропорт] “Морозовськ” тривалий час виведений з ладу, а “Міллерово”, наскільки я розумію, частково паралізовано. Можливо, вони будуть винаходити нові способи, літати здалеку, але, думаю, інтенсивність бомбардувань КАБами знизиться. Наскільки саме, важко сказати, але думаю, що зменшиться, тому що можливості, потенціал і кількість літаків у росіян істотно скоротилася”, — підсумував Костянтин Криволап.

Читайте також: Серйозні руйнування: з’явилися супутникові знімки аеродрому “Маринівка” у РФ після атаки дронів (ФОТО)

Прямий ефір