Символ незламності та мужності: українці святкують День Державного Прапора (ВІДЕО)

Прапор України. Фото: ecoaction.org.ua

Україна святкує День Державного Прапора. Для українців це не просто атрибут державності. Синьо-жовтий стяг став символом мужності та незламності українського народу. Його знають у всьому світі, інформує FREEДOM.

На Майдані Незалежності — головній площі країни — ще влітку 2022 року стихійно виник меморіал. Встановлений на ньому кожен прапор — це ім’я воїна, який віддав життя за свободу і незалежність України. Щодня сюди приходять ті, хто втратив батька, чоловіка, сина, доньку, брата, сестру, друга, коханих, тих, кого ніхто й ніколи не зможе замінити. Ці прапори — символ пам’яті та віри в перемогу.

Для кожного українця синьо-жовтий прапор — символ боротьби. Боротьби з російським агресором за право жити у своїй країні, місті та селі. Так, у березні 2022 року на центральну площу тимчасово окупованого російською армією Херсона вийшли городяни. Не на таку зустріч розраховували окупанти.

Синьо-жовтий стяг — символ спротиву українців. На тимчасово окупованих російською армією територіях люди таємно вивішують прапори, розклеюють листівки та малюють графіті. Так українці демонструють свій спротив загарбникам і дають зрозуміти землякам — ми разом, ми боремося.

Український прапор — символ вірності та надії для кожного українця. Люди під страхом тортур і страти ховають у російській окупації синьо-жовті скарби.

Синьо-жовтий стяг — головний символ визволення українських територій від загарбників. У деокупованих містах українські військові насамперед підіймають державний прапор. 

У всьому світі український прапор — це заклик до справедливості. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну люди в різних країнах виходять з ним на акції протесту проти російської агресії.

На знак солідарності з Україною найвідоміші люди світу — політики, актори, блогери, режисери, спортсмени та музиканти — підіймають український прапор. Наприклад, Red Hot Chili Peppers, Біллі Айліш, Maneskin, Rammstein, Imagine Dragons.

 У кольори українського прапора підсвічують урядові будівлі та пам’ятки архітектури.

Прапор України — символ честі та гордості. Для кожного українського спортсмена перемога в змаганнях — це не тільки особисте досягнення і титул, а й можливість сказати всьому світу: Україна перемагає. Чи то на спортивній арені, чи то на полі бою.

Український прапор — більше, ніж символ. У нього багато смислів, кожен з яких має особливу цінність. Адже кожен українець упевнений — настане той день, коли синьо-жовтий прапор буде піднято в кожному населеному пункті України, на всіх 603 628 квадратних кілометрах.

Читайте також: У синьо-жовтих кольорах увесь досвід і пам’ять українського народу: Зеленський привітав із Днем Державного Прапора (ВІДЕО, ФОТО)

Прямий ефір