Операція в Курській області зруйнувала російську переговорну стратегію, — аналітик

Прапор Росії. Фото: pixabay.com

Операція в Курській області зруйнувала російську стратегію переговорів, засновану на ультиматумах про припинення бойових дій в обмін на територіальні поступки з боку України. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Характер операції в Курській області поламав російську парадигму переговорів, оскільки йшлося про фактичний ультиматум: припинення бойових дій за рахунок територіальних поступок з боку України. Більше нічого не розглядалося”, — сказав він.

Снєгирьов також нагадав про головні заяви і вимоги російської сторони щодо так званих мирних переговорів.

“Сили оборони України мають вивести свої підрозділи із займаних районів Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Тоді, нібито, Росія готова зупинити подальше просування вглиб української території. Але зараз спостерігається абсолютно протилежна картина: просування відбувається не вглиб українських, а вглиб російських територій”, — наголосив аналітик.

Крім того, як він зазначив, за два тижні просувань Сили оборони України зайняли території, які можна порівняти за площею з втратами українських територій за останні 9 місяців бойових дій.

“Цікавий факт: кількість українських бригад, зосереджених на Курському напрямку, за даними західних ЗМІ та розвідок, становить від 4 до 6. У той час як з російського боку на цьому напрямку зосереджено щонайменше 9 бригад. Згідно з усіма військовими статутами і військовою теорією, сторона, що наступає, повинна мати щонайменше триразову перевагу в особовому складі… Це дуже показово щодо можливостей Збройних сил України”, — акцентував Снєгирьов.

Але, за його словами, найголовніше — це перемога на дипломатичному фронті.

“Ми поставили крапку в російських “хотілках” за рахунок територіальних претензій до України. Тепер мова про ультиматуми російської сторони вже не йде. Зараз ідеться про те, що Україна виступатиме з позиції сили”, — резюмував Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Нормальне явище для правової держави: експерти пояснили, навіщо Україна створила військову комендатуру в Курській області РФ

Прямий ефір