Близько тисячі російських військових могли опинитися в оточенні в Курській області — подробиці від Матвєєва

Ян Матвєєв. Скріншот: uatv.ua

Близько тисячі російських військових могли опинитися в оточенні Збройних сил України в Курській області. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Ян Матвєєв.

“Йдеться про війська, які перебувають у Тьоткіному й поруч із кордоном. Така моя скромна оцінка — в районі тисячі осіб, можливо, трохи менше. Хтось дає оцінки й до 3 тисяч осіб. Це можливо, просто немає якогось підтвердження, що це так. Переважно це прикордонники, ймовірно, певна кількість “кадирівців”. Ну, два “кадировці” там точно є, ми це знаємо по ролику, де вони мародерять свій же російський магазин стільникового зв’язку в Глушково. Ну, відповідно, напевно, є більше цих самих “кадировців”. Плюс у Тьоткіне могли перекинути деякі підрозділи ще до того, як мости було знищено, для посилення. Тому що українські військові атакували Тьоткіне кілька разів, можливо, якраз для того, щоб заманити в цю пастку більше російських військ”, — сказав він.

Військовий експерт додав: вже можна сказати, що ці частини зараз перебувають в оточенні, тому що, з одного боку, у них український кордон, з іншого боку — українські військові, які перерізали сухопутний коридор від кордону до річки Сейм, і з третього боку — річка Сейм, на якій більше немає мостів, а понтонні переправи руйнуються.

“Тому це дуже важке становище. І загалом, напевно, російські військові можуть врятуватися та вийти, але залишивши, по-перше, всю свою важку техніку, по-друге, все-таки ризикуючи тим, що в момент переправи вони можуть потрапити під вогонь артилерії, HIMARS, безпілотників”, — сказав Матвєєв.

Читайте також: Операція ЗСУ в Курській області завдала іміджевих втрат Путіну — думка

Раніше Матвєєв розповів, які сили військове керівництво РФ перекидає в Курську область.

Прямий ефір