Литва та Фінляндія посилюють контроль кордону із РФ

Кордон Литви та РФ. Фото: kam.lt

17,5 млн євро витратить Литва на захист кордонів із РФ і Білоруссю. Про це повідомляє Міністерство оборони країни. А прикордонники Фінляндії отримали дозвіл на радіотехнічне спостереження, повідомляє пресслужба відомства, інформує FREEДОМ.

До 1 квітня наступного року в Литві планують створити парки контрмобільності в місцях, визначених Збройними силами Литви вздовж кордону з Білоруссю і російською Калінінградською областю. Загалом буде 27 парків, обладнаних “зубами дракона”, “їжаками”, “іспанськими кіньми” та дорожніми загородженнями. У литовському оборонному відомстві зазначають, що в разі агресії вони дадуть змогу блокувати та призупинити дії ворожих держав.

Фінські прикордонники зможуть відстежувати рух мобільних телефонів та інших пристроїв, що передають радіосигнали, як на фінському, так і на російському боці кордону, на відстані до 30-40 км. Це значно поліпшить здатність служби реагувати на потенційні загрози, такі як контрабанда або нелегальний перетин кордону, зазначили у відомстві.

Читайте також: Фінляндія не братиме участі у зустрічах ЄС під головуванням Угорщини — заява уряду

Прямий ефір