Жодної нової мобілізації в РФ не оголошуватимуть — усе робитимуть максимально таємно, — Пономарьов

ЗС РФ. Фото: ТАСС

Мобілізація — це вкрай непопулярна тема в Росії. Тому ніякої оголошеної нової масштабної хвилі очікувати не варто. Влада просто мобілізовуватиме людей, як і раніше, нічого про це публічно не кажучи. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився депутат Держдуми РФ (2007-2016 рр.), засновник каналу “Утро Февраля” Ілля Пономарьов.

Він нагадав, що Путін не говорить про події в Курській області, адже це для нього визнання того, що все пішло не за планом, що війна наближається до РФ.

“Що стосується мобілізації, то це просто вкрай непопулярний захід, оскільки, на відміну від усього іншого, це точно те, що люди приймають на себе. Адже це саме вони можуть бути мобілізовані, члени їхньої сім’ї можуть бути мобілізовані, причому абсолютно не добровільно, як-от у випадку з контрактами, які багато хто підписує абсолютно примусово”, — зазначив спікер.

На думку Пономарьова, Путін і далі уникатиме цієї теми, щоби в суспільстві не назрівала напруга.

“Я вважаю, абсолютно очевидно, що ніякої оголошеної мобілізації, ніяких нових хвиль у цій ситуації не буде. Їм просто це не потрібно. Вони будуть мобілізовувати, нічого про це публічно не кажучи, ніяким чином навіть не розкриваючи статистику. Робитимуть це максимально таємно”, — резюмував Пономарьов.

Він також акцентував, що позиція російського військово-політичного керівництва щодо втрат у війні незмінна: “Бабы еще нарожают”.

“Це абсолютно нелюдський підхід, але він завжди був у РФ. Є людина, яка виробляє, яка якусь користь приносить для економіки і, передовсім, для власників відповідних підприємств. Такі люди корисні. І існує величезна кількість утриманців, з якими треба щось робити. І треба якимось чином їх утилізувати. Ті люди, які гинуть на фронті, з їхнього погляду, це саме утилізація непотрібної людської маси в Росії. “Зеки” — те ж саме. Їх у в’язниці треба годувати, поїти, а тут вони “самі себе вбивають”. Тому, з погляду Кремля, хоч це дуже цинічно, дуже огидно, але —вирішення завдання для них. Це класичний такий технократичний, як вони кажуть, підхід. Одним пострілом двох зайців убивають”, — сказав Пономарьов.

Читайте також: РФ усе ближче до дилеми: або зупиняти війну проти України, або оголошувати нову хвилю мобілізації (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що Кремль робить все, аби звичайні москвичі та пітерці були далекі від подій, що відбуваються у Курській області. Російська влада намагається максимально забити інформаційний простір для цих аудиторій іншими повідомленнями. 

Прямий ефір