Окупанти знизили активність на трьох напрямках, на Покровському — важкі бої, — Генштаб ЗСУ

Українські військові. Фото: Facebook/24 ОМБр ім. Короля Данила

Протягом минулої доби на фронті відбулося 134 бойових зіткнення. Армія РФ завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням семи ракет, а також 99 авіаударів, зокрема, скинувши 122 КАБа. Крім цього, ворог здійснив 4 498 обстрілів, з них 145 — із реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 22 серпня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Напередодні авіація та ракетні війська, артилерія Сил оборони завдали 17 ударів по районах зосередження особового складу і техніки противника, уразили два пункти управління, три артилерійські засоби, понтонну переправу, три засоби ППО та станцію РЕБ росіян. 

На Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень поблизу Вовчанська та Липців.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 16 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян біля Петропавлівки, Синьківки, Стельмахівки, Берестового та в районі Андріївки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 19 разів. Окупанти намагалися просунутись неподалік від Торського, Новосергіївки, Макіївки, Греківки та Сергіївки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили одну штурмову дію російських загарбників поблизу Спірного.

На Краматорському напрямку російські загарбники атакували вісім разів поблизу Григорівки, Часового Яру та Предтеченого. Ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 13 атак неподалік від Північного, Торецька та Залізного.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 53 штурмові і наступальні дії агресора у бік населених пунктів Пантелеймонівка, Воздвиженка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Миколаївка, Новогродівка, Михайлівка та Птиче. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу Новогродівки та Михайлівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 16 атак РФ в напрямку Георгіївки, Костянтинівки та Побєди.

Двічі окупаційні підрозділи намагались просунутись в напрямку Водяного на Времівському напрямку.

На Гуляйпільському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ворог дещо знизив активність, наступальних дій за останню добу не проводив, проте не перестає знищувати всіма доступними способами цивільну інфраструктуру.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Сили оборони України продовжують операцію на Курському напрямку.

ЗСУ активно завдають російським окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці.

Читайте також: Росія знімає з найменш важливих для неї напрямків в Україні для перекидання в Курську область — аналіз Поповича

Прямий ефір