Наступ у Курській області відкрив новий сценарій війни — оцінка військового оглядача

Українські військові. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Наступ у Курській області вносить додаткові варіації в хід війни. Україні складно зупинити наступ чисельністю військ, тому необхідно було нестандартне рішення, асиметричний хід. Таку думку сьогодні, 21 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий оглядач Денис Попович.

Він упевнений, що наступ у Курській області був нестандартним ходом, асиметричною дією щодо РФ.

“Ми вдарили там, де противник не очікував. І це відразу ж відкрило для нас новий сценарій: зміцнення переговорної позиції, створення обмінного фонду людей, створення обмінного фонду територій, перехоплення ініціативи на певних ділянках фронту Курської області, розхитування ситуації всередині РФ, сіяння сумнівів з приводу функціональності російської влади, оскільки вперше армія іноземної держави вдерлася на територію Російської Федерації. У такий спосіб було зметено міф про те, що кордони Російської Федерації недоторканні, а в разі їх порушення буде страшний удар, зокрема із застосуванням ядерної зброї. Цього не сталося”, — пояснив Попович.

Також, за його словами, бойові дії на території РФ мають ще одне практичне значення — створення буферної зони, щоб зменшити обстріли Сумської області зі ствольної артилерії.

“Ми зараз маємо надзвичайно важливу ідеологічну зміну, а саме, уся наївна ілюзорна концепція так званих червоних ліній щодо Росії, яка домінувала в оцінках війни деякими партнерами, розсипалася цими днями десь під Суджею. Важливо, щоб партнери були синхронними з нами в цій рішучості, і тоді у Росії не залишиться жодного іншого кроку, окрім справедливого миру”, — наголосив військовий оглядач.

Читайте також: Курська операція показала, що інструментів для ескалації у Путіна практично немає, — політолог

Нагадаємо, міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов оголосив про створення трьох нових угруповань військ — “Бєлгород”, “Брянськ” і “Курськ”. Раніше окремі з’єднання російської армії діяли тільки на українській території, де російські окупанти здійснюють військову агресію.

Прямий ефір