Путін боїться оголошувати воєнний стан по всій країні, — Гудков

Дмитро Гудков. Фото: Facebook

Володимир Путін не запроваджуватиме воєнний стан у Росії на тлі операції Збройних сил України (ЗСУ) в Курській області. Він боїться падіння рейтингу і зміни життя всередині Росії, яке спричинить соціальне хвилювання. Таку думку сьогодні, 21 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський опозиційний політик Дмитро Гудков.

“Поки Путін ухвалив рішення не оголошувати стан війни. Тому що якщо взяти закон про оборону, то в разі нападу на країну, а Путін вважає, що він ніякої війни не починав, це “спеціальна військова операція” (так у РФ називають війну Росії проти України, — ред.), то в Курській області здійснили напад ворожі війська. За ідеєю, за законом, Путін має оголосити стан війни. Має це визнати як напад на свою власну країну”, — зазначив він.

Воєнний стан — це особливий правовий режим, який змінить життя росіян, упевнений російський опозиціонер.

“Оголошення війни й введення воєнного стану на всій території Росії, передбачає величезні правові зміни всередині країни. Це закриття кордонів для більшості чоловіків до 60 років. Це оголошення мобілізації примусово. Путін повинен дозволити всім правоохоронним органам робити все що завгодно всередині країни, переводити економіку на військові рейки. Будь-який бізнес зобов’язаний підкоритися всім державним службам і структурам. Це зміна умов для життя величезної кількості людей”, — пояснив він.

Путін боїться, що після введення воєнного стану, його рейтинги різко впадуть.

“Путін боїться оголошувати воєнний стан по всій країні. Путін вважає, що це може змінити атмосферу в країні й призвести до падіння рейтингу. І зараз він дав команду видавити противника за всяку ціну, але при цьому ось ці механізми та інструменти він не готовий використовувати”, — резюмував Гудков.

Читайте також: “Курськ”, “Брянськ” і “Бєлгород”: Бєлоусов оголосив про створення трьох угруповань військ на кордоні з Україною

Прямий ефір