Росія знімає з найменш важливих для неї напрямків в Україні для перекидання в Курську область — аналіз Поповича

Денис Попович. Фото: detector.media

Є інформація, що Путін нібито дав розпорядження витіснити Збройні сили України з Курської області до початку жовтня. Для того, щоб домогтися цього, російське військове командування знімає війська з найменш пріоритетних для Кремля напрямків і перекидає їх у прикордоння Курської області. Про це сьогодні, 21 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, російське командування не хоче відривати війська, які зараз ведуть наступ на Донецькій дузі — Покровський і Торецький напрямки, Часів Яр.

“Тоді де брати резерви? За можливості, знімати їх з ділянок фронту, які Російська Федерація вважає для себе менш пріоритетними. Зокрема, була інформація про зняття певних військ із півночі Харківської області, з Часового Яру навіть знімалися деякі підрозділи. Це так звана “п’ятнашка” або “дика дивізія” терористичної “ДНР”, яка була створена в рамках так званої “народної міліції”. Також перекидалася на Курський напрямок 810-та бригада морської піхоти, це вже південна частина фронту. Усі ці окремі батальйони перекидалися на Курську ділянку фронту і підкріплювалися солдатами строкової служби”, — розповів Попович.

Він зауважив, що строковики в Росії — великий ресурс, призов яких ведеться щорічно восени та навесні.

“Цих людей змушують підписувати контракти, і у вигляді підкріплення, залатування дірок перекидають у Курську область. Ясна річ, що боєздатність строковиків вкрай низька, але дірки вони можуть залатати та здатні стріляти”, — додав військовий оглядач.

Читайте також: Курська операція показала, що інструментів для ескалації у Путіна практично немає, — політолог

Нагадаємо, міністр оборони Росії Андрій Бєлоусов оголосив про створення трьох нових угруповань військ — “Бєлгород”, “Брянськ” і “Курськ”. Раніше окремі з’єднання російської армії діяли тільки на українській території, де російські окупанти здійснюють військову агресію.

Прямий ефір