Швейцарія додає обмеження проти РФ за 14-м пакетом санкцій Євросоюзу

Ілюстративне фото: gettyimages.com

Швейцарія введе щодо Росії обмеження, передбачені 14 пакетом санкцій Євросоюзу. Таке рішення сьогодні, 21 серпня, ухвалила Федеральна рада Швейцарії, повідомляє FREEДОМ.

Зокрема, йдеться про заборону на імпорт російських алмазів. Як зазначили в уряді країни, заходи набудуть чинності 27 серпня.

“Ефективна реалізація санкцій проти Росії та міжнародна координація мають велике значення для Федеральної ради. Федеральна рада також продовжила терміни надання дозволів на вилучення щодо виведення інвестицій з Росії. Мета полягає в тому, щоб гарантувати, що швейцарські компанії можуть законно припинити свою діяльність у Росії”, — йдеться в повідомленні.

При цьому, в липні до санкційного списку Швейцарії вже було внесено 69 фізичних і 47 юридичних осіб РФ.

Читайте також: Нейтральна Швейцарія обмежує можливості російських олігархів — розбір від Несходовського

Нагадаємо, Швейцарія приєдналася до 14-го пакету санкцій Євросоюзу щодо Росії, про що раніше повідомили в пресслужбі уряду країни. Обмеження спрямовані на кремлівських пропагандистів, представників російської армії, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, співробітників ФСБ, компанії російського військово-промислового комплексу, а також структури, які беруть участь в обході санкцій.

Крім того, Швейцарія ввела обмеження проти 27 громадян Білорусі через репресії, що тривають, і порушення прав людини.

Читайте також: Вторинні санкції можуть реально стримувати зовнішню торгівлю Росії — розбір економічного експерта

Прямий ефір