Будь-яка організація в Україні не повинна бути афілійована з Росією, — Лісний про закон про заборону церкви, пов’язаної з РФ

Олег Лісний. Фото: facebook.com/Lisnyj.Oleh.1974

Верховна рада України ухвалила законопроєкт про заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних із Росією. Цей закон спрямований на забезпечення безпеки України, а механізм регулювання лояльний і демократичний — не обмежує права тієї чи іншої релігійної організації. Про це сьогодні, 20 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів президент Аналітичного центру “Політика” Олег Лісний.

“Це правильний закон, який стосується не конкретної церкви, а будь-яких релігійних організацій, пов’язаних із Росією. Будь-яка організація в Україні має бути українською і виконувати українські закони й не бути афілійованими з країною-агресором”, — сказав він.

Цей закон не репресивний. Він дозволяє обом сторонам відстоювати свої права, зазначив експерт.

“Закон досить лояльний. Дається термін порвати остаточно зв’язки юридичні й бажано духовні з російською церквою. Якщо в них це не вийде, держава вживатиме заходів. Через суд, як годиться. Ця сила релігійна може подавати апеляції, звертатися до судів. Це буде тривалий процес”, — розповів він.

Україні необхідно викорінювати будь-які організації, зокрема й релігійні, які шкодять державі та співпрацюють із країною-агресором.

“Це не гоніння, а забезпечення безпеки держави. Будь-яка організація, яка шкодить національній безпеці, має пройти профілактику, або бути закритою. Ось зараз у цих церков є вибір”, — резюмував Лісний.

Читайте також: Верховна Рада заборонила діяльність російської церкви в Україні

Прямий ефір