1,5 млн українців отримують воду: Зеленський обговорив відновлення водопостачання у громадах Дніпропетровщини

Нарада за участю Володимира Зеленського. Фото: president.gov.ua

Під час робочої поїздки на Дніпропетровщину президент України Володимир Зеленський провів координаційну нараду щодо забезпечення водою територіальних громад Дніпропетровської та Миколаївської областей. Про це сьогодні, 20 серпня, повідомили у Офісі президента України, інформує FREEДОМ.

Главі держави доповіли про перебіг будівництва водогонів після підриву російськими окупантами торік 6 червня греблі Каховської ГЕС. Уже запущені всі нитки магістральних водогонів на ділянках ріка Інгулець — Південне водосховище, Марганець — Нікополь — Покров, Запоріжжя — Томаківка — Марганець.

Реалізація цих проєктів забезпечить водою 1,5 млн українців. Зокрема це жителі Нікополя, Марганця, Покрова, Апостолового та Зеленодольська.

“Дуже важливо, що тепер люди отримують воду. Дякую за спільну роботу, яка дала необхідний результат”, — зазначив Зеленський.

Щоб не допустити підвищення тарифів на постачання води для жителів, ухвалили рішення щодо виділення коштів із державного бюджету для підтримки водопостачальних підприємств Нікополя, Марганця, Покрова, Кривого Рогу, Апостолового та Зеленодольська.

Також на нараді ухвалили рішення прискорити початок будівництва водогону з Нової Одеси до Миколаєва, щоб забезпечити водою Миколаївщину.

Читайте також: Зеленський зустрівся на Дніпропетровщині з ветеранами

Як повідомлялося раніше, 19 серпня президент Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку в Дніпропетровську область, де взяв участь у нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

Прямий ефір