Путінський режим використовує свою агентуру для гібридної війни проти Молдови, — Нантой

Оазу Нантой. Фото: gagauzvedomosti.md

Путінський режим розв’язав підлу гібридну війну проти Молдови. Через свою агентуру-“опозицію” путінський режим намагається скомпрометувати референдум у Молдові й не дозволити Маї Санду перемогти в першому турі. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM розповів депутат парламенту Республіки Молдова Оазу Нантой.

“Підлість гібридної війни, розв’язаної путінським режимом проти Молдови, полягає в тому, що путінська агентура ховається за фундаментальними правами і свободами особистості, зафіксованими в молдавській Конституції. Найбільш такий радикальний напрямок, як я їх називаю “політичний Вагнер”, це те, що реалізується через злочинця-втікача Ілона Шора і називається блоком “Перемога”, — розповів депутат.

Він зазначив, що це радикальне крило, яке намагається розкрутити маховик недовіри, страху, ненависті всередині країни, створити образ ворога.

“Насамперед сьогодні йдеться про Маю Санду, яка є єдиним реальним кандидатом на посаду президента. І, відповідно, приціл, я б сказав, більш довготривалий, тому що ми повинні бачити, що політичні події 2024 року в Молдові є всього лише етапом до подій 2025 року, коли в Молдові будуть проводитися парламентські вибори. Путінський режим через свою агентуру, яку ми чомусь називаємо опозицією, намагається скомпрометувати референдум. Щоб результати цього референдуму дозволили їм потім кричати на всіх перехрестях, що референдум провалився”, — констатував політик.

Він також нагадав, що 2025 року в Молдові проводитимуть парламентські вибори.

“В умовах розподілу повноважень, які зафіксовані в молдовській Конституції, повноваження президента досить обмежені. І принципово важливо, щоб була співпраця між президентом країни і парламентською більшістю. Тому ми очікуємо продовження цих провокацій”, — резюмував Оазу Нантой.

Читайте також: Росія прагне повернути Молдову до сфери свого впливу (ВІДЕО)

Прямий ефір