Наступ ЗСУ в Курській області може змінити перебіг війни, — американський сенатор

Курська область. Фото: Rtvi

Операція в Курській області може змінити перебіг війни. Таку думку американський сенатор-демократ Марк Келлі висловив у коментарі телеканалу CBS, інформує FREEДОМ.

За його словами, 130 тисяч росіян були змушені покинути свої будинки, а українці зробили непередбачуване. Келлі заявив — наступ ЗСУ на Курському напрямку має навчити росіян того, що Путін не є незрівнянним захисником, яким себе позиціює.

Крім того, сенатор не проти використання американської зброї на території РФ.

“На українців незаконно напав Володимир Путін… Він навмисно вбиває жінок, дітей, старих. Це було незаконне вторгнення. Це вторгнення, й давайте поки що схарактеризуємо його саме так. Я не думаю, що українці хочуть навмисно утримувати російську територію протягом тривалого періоду, але це дійсно шокувало Путіна”, — сказав Келлі.

Читайте також: Курська операція ЗСУ руйнує міф про велич Росії, — Мусієнко

Нагадаємо, так звані дружні Путіну країни відмовилися засудити наступ Збройних сил України (ЗСУ) в Курській області. Також ніхто, за винятком Сирії, не висловив слів підтримки кремлівському диктатору. Білоруський узурпатор Лукашенко висловився дуже стримано. Нейтральною виявилася й позиція Китаю.

Прямий ефір