Черговий пропагандистський крок: окупанти планують росіян із Курської області РФ евакуювати в Запорізьку

Ілюстративне фото: hromadske.radio

Попри те, що армія РФ регулярно обстрілює Запорізьку область із різних видів озброєння, вона хоче відправити в регіон своїх же громадян. Російські окупанти планують розмістити евакуйованих мешканців Курської області на узбережжі Азовського моря, зокрема в Бердянську та прилеглих громадах. Про це повідомила голова Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина, інформує FREEДОМ.

“Так званий губернатор тимчасово окупованої Запорізької області Євген Балицький уже заявив про домовленість щодо евакуації з губернатором Курської області. У нас є підстави вважати, що для розміщення цих людей виберуть занедбані й старі бази відпочинку та санаторії. Можливо, навіть ті, де раніше розташовувалися російські військові. Підтверджених випадків фактичного заселення евакуйованих жителів Курської області ще не зафіксовано. Але окупаційна влада змушує населення тимчасово окупованого Бердянська збирати для них гуманітарну допомогу”, — розповіла вона.

Масової евакуації жителів Курської області РФ на тимчасово окуповану частину Запорізької не фіксується. Відбуваються лише поодинокі випадки переселення, які росіяни використовують для чергової пропаганди, розповів голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

“Є перші “гастролери” з Курської області, яких привозять у тимчасово окуповану Кирилівку. Із сотень захоплених росіянами баз відпочинку лише кілька, наприклад, “Жемчужина Таврії”, прийняли евакуйованих “відпочивальників” із Курської області. Евакуація жителів Курської області на тимчасово окуповані території — черговий пропагандистський крок окупантів, щоб показати нібито “турботу” про своїх і випросити додаткові кошти з російського бюджету”, — пояснив Федеров.

Читайте також: Строковиків, евакуйованих із Курської області, змушують підписувати контракти з Міноборони РФ, — ЗМІ

Прямий ефір