На ядерну риторику Кремля може вплинути тільки Китай — думка

Прапор Китаю. Фото: gettyimages.com

Єдиний міжнародний фактор, який може вплинути на ядерний шантаж і підготовку провокацій на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) — це Китай. Минулі провокації на ЗАЕС продемонстрували недбалість і необережність, у зв’язку з чим існує побоювання, що наступні подібні дії можуть призвести до катастрофи. Це розуміє і Пекін. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

“Володимиру Путіну не шкода власного російського народу, також у нього немає сентиментів до європейців. Я вже мовчу про українців. Єдиним міжнародним фактором, який міг би упередити Путіна від ухвалення провокативних та імпульсивних рішень щодо ЗАЕС, може бути тільки Китай”, — сказав він.

11 серпня сталася пожежа на окупованій росіянами ЗАЕС. Цього разу обійшлося без жертв і викиду радіації, але подібні інциденти можуть призвести до антропогенної катастрофи, наслідки якої можуть зачепити весь світ.

“Прямо зараз складно судити, чи готовий Путін влаштувати провокацію на ЗАЕС. Ми бачили пожежу на градирні. Провокація необережна, яка теоретично може призвести до антропогенної катастрофи. І ось такі ігри самі по собі зараз небезпечні”, — зазначив експерт.

Читайте також: МАГАТЕ не здатне зупинити Путіна, — Постернак

Прямий ефір