МАГАТЕ не здатне зупинити Путіна, — Постернак

Емблема МАГАТЭ. Фото: armyinform.com.ua

Росія демонструє своє недбале і наплювацьке ставлення до всіх міжнародних організацій, включно з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ). Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі не зможе зупинити Володимира Путіна в разі, якщо він ухвалить рішення влаштувати провокацію на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС). Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

“Росії та російській владі глибоко байдужі функції ключових міжнародних структур, починаючи від ООН, ОБСЄ, закінчуючи МАГАТЕ. Вони їм потрібні тільки як майданчики для звинувачення України, як спосіб впровадитися в західну громадську думку”, — сказав він.

МАГАТЕ не здатне гарантувати безпеку на ЗАЕС, упевнений експерт.

“Поки Росія контролює Запорізьку атомну електростанцію, відчуття безпеки не існує. Ані МАГАТЕ, ані будь-які інші міжнародні структури не здатні гарантувати на 100% безпеку. МАГАТЕ не здатне зупинити Путіна”, — констатував він.

Читайте також: Системні провокації Росії навколо ЗАЕС — спроба звинуватити Україну в підготовці ядерної катастрофи, — Постернак

Прямий ефір