Операція ЗСУ у Курській області ще раз розвінчала міф про непереможність Росії, — Цехоцький

Сергій Цехоцький. Скріншот: uatv.ua

На Покровському напрямку російські окупанти намагаються наступати у районах 15 населених пунктів. Найбільшу активність вони виявляють біля Воздвиженки, Новожеланного, Зеленого Поля та Гродівки. Про оперативну ситуацію на цьому напрямі фронту та про те, як позначилася операція ЗСУ у Курській області загалом на ситуацію на фронті, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

“Операція у Курській області справді змогла трохи вплинути на обстановку на фронті. У будь-якому разі, Сили оборони України змогли переломити ситуацію тим, що противник зараз не має додаткових ресурсів, щоб активно використовувати їх для наступальних операцій. Плюс до всього ми точно знаємо, що саме з нашої ділянки Покровського напрямку було знято окремі підрозділи російських військ та перекинуто до Курської області”, — розповів офіцер.

За його словами, противник у будь-якому разі психологічно вже програв.

“Російське військове керівництво змушує військових йти на штурми — погрозами, обманом, гарними гаслами про “велич Росії”. Але насправді як військові, так і прості росіяни вже давно зрозуміли, що відбувається в реальності. Люди в Курській області були залишені віч-на-віч зі своїми проблемами, а військові, які повинні були їх захищати, — втекли. Все це свідчить про те, що в Росії почали розвіюватися міфи про її непереможність”, — зазначив військовий.

Він зазначив, що операція ЗСУ у Курській області показала усьому світу, що Росію не треба боятися.

Він також вважає, що успішна Курська операція ЗСУ — не є приводом для того, щоб розслаблятися на інших ділянках фронту.

“Завжди слід бути готовим до різних сценаріїв розвитку подій. Сьогодні Покровський напрямок залишається однією з найгарячіших точок на фронті. Чому зараз Покровський напрямок такий інтенсивний? Це єдине, що може хоч якось, на думку того ж Путіна, виправдати його цілі та завдання — зайти до якихось абсолютно зруйнованих селищ і сказати, що росармія звільнила там адміністративну територію”, — резюмував Сергій Цехоцький.

Читайте також: “Важко, але ми зупиняємо супротивника”: як працюють українські артилеристи на Соледарському напрямку (ВІДЕО)

Прямий ефір