Велика Британія запустила в космос перший військовий супутник 

Запуск Space X. Фото: gov.uk

Велика Британія успішно запустила в космос супутник для підтримки військових операцій. Tyche (“Тайк”) — це перший британський космічний апарат, який може робити денні знімки та відеозаписи земної поверхні. Як заявили в Міноборони Великої Британії, цей супутник посилить можливості країни у сфері розвідки та спостереження. І уточнили, що надалі таких апаратів на орбіті буде більше, повідомляє FREEДOM.

“Як показала війна, розв’язана Росією проти України, використання космосу має вирішальне значення для військових операцій. “Тайк” — перший супутник, запущений у межах космічної програми розвідки та спостереження Міністерства оборони, яка передбачає створення сузір’я супутників і допоміжних наземних систем до 2031 року”, — з повідомлення Міноборони Великої Британії.

Ці супутники не тільки підтримуватимуть військові операції, а й сприятимуть виконанню інших урядових завдань, включно з моніторингом стихійних лих, розробкою картографічної інформації, моніторингом довкілля та відстеженням наслідків зміни клімату в усьому світі.

Спроєктований і побудований у Великій Британії в межах контракту вартістю 22 млн фунтів стерлінгів, укладеного компанією Defence Equipment & Support з компанією Surrey Satellites Technology Limited (SSTL), Tyche є першим супутником, що повністю належить Міністерству оборони.

SSTL отримала перші сигнали від Tyche, який за розміром можна порівняти з пральною машиною, через кілька годин після зльоту, що підтвердило успішний запуск.

Працюючи на низькій навколоземній орбіті протягом п’яти років, Tyche надаватиме своєчасні космічні знімки на підтримку Збройних сил Великої Британії.

Читайте також: Велика Британія — солідний партнер для України на довгострокову перспективу, — Дікінсон

Прямий ефір