Лише Україна здатна показати світовій спільноті реальне політичне обличчя Росії — думка Подоляка

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Світу необхідно усвідомити, що Російська Федерація не здатна домовлятися і не є країною, яка поважає міжнародне право і поділяє сучасні цінності. З РФ неможливо підписувати мирні угоди за прикладом Мінських угод. Саме Україна здатна донести про це світові, і дати відсіч агресору відповідно до міжнародного права та цінностей сучасного світу. Таку думку сьогодні, 17 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів радник керівника Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

“Головною спрямовуючою силою, яка змінює глобальні суспільні настрої, є Україна, що дає змогу правильно акцентувати три основні положення нинішнього моменту. Перше — не можна не закінчувати ті чи інші розпочаті війни. Не можна фіктивно підписувати якісь неіснуючі мирні угоди з Росією. Друге — Російська Федерація не є і ніколи не була ні союзником, ні партнером ні для кого. Підписання якихось договорів з РФ означає готовність добровільно вступити в підпорядковані відносини. Єдиний спосіб комунікації з Російською Федерацією — це силове придушення. Третє — Російська Федерація не є країною, яка поділяє сучасні цінності, міжнародне право”, — пояснив він.

Глобальний Захід помиляється, вважаючи Росію цивілізованою країною, впевнений Подоляк.

“У країн Заходу досі є певне ілюзорне уявлення про Росію, як про країну, яка має відношення до сучасної цивілізації. Вони думають про інтереси Росії, виходячи з концепції співпраці, а не з концепції ескалації. Ось у цьому вони помиляються”, — підкреслив він.

Україна здатна дати відсіч Росії, тільки протиставляючи її кількісним показникам, якісні — технології, сучасну дипломатію і так далі.

“Для України проблема полягає тільки в кількісних показниках Росії. Ми прекрасно розуміємо, що ми з Росією ніколи не домовимося. Ми прекрасно розуміємо, що Росія в такому вигляді завжди буде агресивним сусідом. Ця проблема вирішується тільки протиставленням кількісним параметрам Росії якісних параметрів України — високотехнологічна зброя і системи ураження, більш жорстка дипломатія і так далі”, — пояснив радник керівника ОПУ.

Він упевнений, що російське управління не компетентне і не здатне швидко та ефективно боротися з викликами.

“Як тільки російське управління стикається з реальними викликами, виявляється, що воно просто неспроможне. У них немає достатніх компетенцій і професіоналізму. І це абсолютно очевидно. І на цьому тлі красномовним прикладом найбільшої особистої дурості та некомпетентності з погляду стратегії управління вирізняється Путін. Російська Федерація завдяки йому перейшла в абсолютно інше русло — це русло Венесуели, Північної Кореї. Країна, яка заточена не на технологічну конкуренцію, а на пошук ворога, завжди буде різко втрачати в інтелектуальному забезпеченні, управлінських механізмах, компетенції людей, які обіймають ті чи інші посади”, — констатував Подоляк.

Читайте також: Операція в Курській області показала слабкості РФ і дозволила Україні перехопити ініціативу, — Подоляк

Прямий ефір