Бої — вдень і вночі: про ситуацію на Покровському напрямку розповіли українські військові

Покровський напрямок. Ілюстрація: deepstatemap.live

На Покровському напрямку тривають важкі бої з російськими окупантами. Росіяни застосовують різну тактику. За піхотою, яку відправляють у “м’ясні штурми”, заходять більш підготовлені групи. Сили оборони України стримують їхній наступ, але це дається непросто. Про це повідомив пресофіцер 14-ї бригади оперативного призначення “Червона калина” Нацгвардії України Микола Коваль в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає FREEДОМ.

За словами Коваля, Покровський напрямок залишається найгарячішою точкою на фронті, де бої точаться практично безперервно.

“Тривають цілодобові бої. Це майже постійно прямі зіткнення. Стрілецькі бої відбуваються в лісистій місцевості та між будинками в селах. Противник несе великі втрати, але накопичив значну кількість особового складу”, — сказав військовий.

Коваль наголосив, що наближення російської армії до Покровська не означає, що вже завтра місто буде окуповане.

“Ми робимо все, щоб стримувати противника на підходах до наших позицій. Вдень і вночі проводимо аеророзвідку і передаємо координати артилерії. Працюють міномети, відпрацьовують танки, аби піхота могла бути впевненою, що її прикривають”, — акцентував пресофіцер.

Читайте також: Окупантам не вистачає ресурсу — у ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні

Нагадаємо, протягом минулої доби на фронті відбулося 132 бойових зіткнення. Російська армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах сім ракетних ударів із застосуванням дев’яти ракет, а також 70 авіаударів, зокрема, скинувши 94 КАБи.

Прямий ефір