Тепер значна частина світової спільноти вважає РФ законною ціллю для будь-яких операцій, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Міжнародна реакція на події в Курській області Російської Федерації ґрунтується на розумінні міжнародного права та принципів ведення оборонної війни. Про це заявив радник керівника Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк, інформує FREEДОМ.

“Абсолютно спокійна, виважена, об’єктивна, заснована на розумінні духу міжнародного права і принципів ведення оборонної війни — саме така міжнародна реакція на події в Курській області РФ. Неможливе стало можливим, і міфічна російська брутальність і “беспредельность” обернулися проти самої Росії”, — зазначив радник керівника ОПУ.

Тепер значна частина світової спільноти вважає Росію законною ціллю для будь-яких операцій і типів зброї, впевнений Подоляк.

Він також наголосив, що Україна не зацікавлена в окупації російських територій, оскільки веде винятково оборонну війну суворо в межах міжнародного права.

“Крім економічних і дипломатичних, це також військовий інструмент. Нам треба завдавати Росії значних тактичних поразок. У Курській області ми наочно бачимо, як військовий інструмент об’єктивно застосовується, щоб переконати РФ увійти в справедливий переговорний процес. Ще раз: увійти в переговорний процес, а не в традиційний для Росії пропагандистсько-капітулятивний шантаж”, — резюмував Михайло Подоляк.

Читайте також: Українська військова комендатура працює в Суджі — основні завдання (ВІДЕО)

Нагадаємо, Курська операція ЗСУ розпочалася 6 серпня. На сьогодні Сили оборони України контролюють понад 1000 кв. км території регіону, більш ніж 80 населених пунктів.

Читайте також: Раптова і успішна на всіх етапах — Курську операцію ЗСУ оцінили експерти

Прямий ефір